MAC training, iets voor jou?  

7 november 2018 begint een nieuwe groep aan de Mindfulness+, ACT en Compassie training. 

Is dit iets voor jou? 

Je kunt je telefonisch aanmelden via: 0485-324697
of per e-mail via [email protected] 

 

Wie goed voor zichzelf zorgt, kan het beste van zichzelf geven.

 

Met zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag, is het dringen geblazen in onze bovenkamer. Gedachten zijn verhalen die je jezelf vertelt. Dit gebeurt automatisch zonder dat we hier enige controle over hebben. Al zou je het willen, je kunt zo’n gedachtestroom niet stoppen.

Als vanzelf heeft dit invloed op je gevoel. Gedachten en gevoel zijn verbonden met elkaar en hebben invloed op je handelen.  Een automatische reactie is dat we ons verzetten tegen gevoelens die we als niet prettig ervaren, immers we willen het toch altijd leuk hebben!

Wat als we ons nu eens niet zouden verzetten tegen deze gevoelens en ze gewoon zouden accepteren? Wat als we met onszelf zouden omgaan als met een goede vriend(in) die het moeilijk heeft? Dat is precies wat Mindfulness+, compassie en ACT je leert.

Mindfulness   is de bewustheid die ontstaat door doelbewust aandacht te geven aan dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen.

Zelfcompassie   betekent niet zozeer dat we positief naar onszelf kijken, maar dat we onszelf omarmen zoals we zijn.

Acceptance Commitment Therapie   is gericht om je gedachten en gevoelens beter te accepteren en los te laten. En meer zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt in jouw leven.

 

Doel
Het vergroten van de psychologische flexibiliteit waarbij we oefenen om te komen tot: meer acceptatie, een andere relatie met onze gedachten ontwikkelen, meer aanwezig zijn in het hier en nu, bewust worden van wat er echt toe doet (waarden) en hier in actie ondernemen.

 

Ervaringen deelnemers

"De cursus heeft me rust gebracht, goed voor mezelf te zorgen en niet te snel te oordelen." 

"Ik heb geleerd hoe je ook anders kunt denken. Ook zijn de ademhalingsoefeningen erg fijn en zijn deze altijd en overal toe te passen."

"Ik kan mezelf beter stil zetten op momenten dat ik me opgejaagd voel. Ik ben blij dat ik me ervoor open heb gesteld, het heeft me veel extra’s gegeven."

"De cursus is een praktijkgerichte training die direct handvaten geeft voor het dagelijkse leven. Kortom voor iedereen aan te raden!"

           

 

Je kunt je telefonisch aanmelden via: 0485-324697
of per e-mail via [email protected] 

 
 
 
Startpagina